Tuintips

De belangrijkste tuintips voor een tuinliefhebber op een rijtje

Ken jij ze al?

1

Januari: Als het gevroren heeft dan mag je niet op het gras lopen, de voetstappen blijven dan nog heel lang zichtbaar.

2Februari: in deze tijd is de tuin leeg en kaal, maar je kunt eenvoudig en snel de tuin wat opfleuren. Door het planten of het in bakken plaatsen van narcissen, tulpen of hyacinten geef je de tuin een vrolijke aanblik.

3

Maart: Eindelijk is het voorjaar in zicht! Tijd dus om nu in volle vaart alle voorbereidingen te treffen voor een groeiende en bloeiende (stads)tuin, balkon of dakterras later in het jaar.

 4April: Verwijder oude planten uit de borders of potten, maak het terras schoon, verwijder algen van de tegels en maak potten klaar voor een nieuw plantseizoen.

5

Mei: Vooral nu begint het onkruid weer te groeien. Zorg ervoor dat het geen kans krijgt. Verwijder ook de jonge zaailingen.

 6 Juni: Dit is de ideale maand voor het knippen van de hagen. Zorg ervoor dat de haag niet te hoog en/of te breed word, anders wordt hij kaal van binnen.

 7 Juli: De buitentemperatuur is in juli vaak zo aangenaam, dat ook je kamerplanten naar buiten mogen.

8

Augustus: Hinderlijke vliegen houdt je in huis op afstand door hier en daar blaadjes van de vlierstruik neer te leggen. Basilicum heeft hetzelfde effect

9

September: Dit is een geschikte tijd om nieuwe planten aan te schaffen en zo lege plaatsen op te vullen. Zeker nu veel eenjarigen uitgebloeid zijn, dan wel hun mooiste tijd hebben gehad.

10

Oktober: Als je in het voorjaar een bloeiende tuin wilt hebben moet je deze maand bloembollen planten.

11

November: Vele nuttige dieren zullen ook uw tuin uitkiezen om te overwinteren als er een beschutting voor ze te vinden is. Een stapel stenen en een bladlaagje zijn al voldoende.

12

December: De aankleding en versiering van huis en tuin tijdens Kerstmis is alleen maar belangrijker geworden. Daarbij gebruiken we steeds meer levende producten, zoals bes- en bladmateriaal.

De laatste Tuintips & tricks blogitems

Word tuinexpert!

Bloembollen vergeten?

TUINTIP VAN TUINDOKTER HANS Ben je vergeten bloembollen te planten maar wil je wel graag bloeiende planten in het voorjaar? Geen probleem! Voorjaarsbloeiers kun je

Voorjaarsbloeiende bloembollen in oktober?

HHet is weer de tijd om bloembollen te planten! Maar welke bloembollen kunnen geplant worden, welke zijn winterhard en met welke bloembollen kun je beter tot het

Wilma’s tips uit Alles over Wonen 02-10-16

Met deze week: Wilma's tips als voorbereiding op het koude weer Wilma's tips als voorbereiding op het koude weer op SBS6:

meer items weergeven

De laatste Tuintips & tricks video’s