Leestijd: 7 minuten

Halloween komt er al weer bijna aan, maandag 31 oktober is het zo ver! Ook al is Halloween in Nederland nog niet zo populair als in andere landen, kunnen we alsnog gaan knutselen. In dit blogitem laten we een aantal Do It Yourself Halloween – decoratie projecten zien.

Traditie

Voor het eerste project kunnen we de grootste cliché niet zo maar laten schieten. Iedereen kent ze…pompoenen met gezichten. Maar hoe pak je dit aan? Allereerst snijd je voorzichtig de bovenkant van de pompoen open. Vervolgens hol je de pompoen helemaal uit. Teken op de pompoen een gezicht, wees zo creatief als je zelf wilt zijn! Snijd het gezicht uit en je pompoen is klaar! Als finishing touch kun je een theelichtje in de pompoen stoppen waardoor je een extra spannend effect krijgt.

Is een pompoen te hoog gegrepen, maar wil je dit wel als decoratie gaan gebruiken? Dan kun je kiezen voor een wat kleinere variant, namelijk met mandarijnen! Het enige wat je hoeft te doen is met een stift een gezicht aan te brengen op de mandarijn. Hierdoor lijkt het net een pompoen!

Spinnenwebben

Wil je laten merken dat je mee doet aan Halloween? Dan kan dat met een zelfgemaakte decoratie voor op de voordeur. Op de afbeeldingen kun je stapsgewijs zien hoe je zelf een spinnenweb kunt maken. Deze kun je zo groot maken als je zelf wilt en ook de keuze voor het materiaal ligt bij jou! Je kunt de spinnenwebben natuurlijk overal ter decoratie gebruiken. Ook een boom, een poort of hek zijn geliefde plekken voor Halloween-decoratie!

schermafbeelding-2016-09-28-om-12-21-49-minVleermuizen

Een ander duidelijk kenmerk van Halloween zijn vleermuizen! Je maakt ze thuis gemakkelijk zelf! Het enige wat je nodig hebt is papier, stiften en een leeg wc-rolletje. Vouw de bovenkant van het wc-rolletje naar binnen zodat het de oren van een vleermuis lijken. Je kunt er voor kiezen om het rolletje zwart te kleuren zodat het er nog realistischer uit komt te zien! Het enige wat je hierna nog moet doen is het tekenen van een gezicht. Ga je voor de vriendelijke variant of toch liever voor de kwaadaardige! Aan jou de keus! Hang de vleermuizen bij de voordeur, in een boom of bijvoorbeeld voor het raam.

Hangende spookjesb15cf0bdc55f823245a2efcd7a4ba420-min

Op zoek naar nog meer leuke ideeën voor bij de voordeur? Kijk dan eens naar deze hangende spookjes! Ook leuk om te maken met kinderen. Je tekent het hoofd van het spook en vervolgens het lijfje. Zorg dat het lijfje gaat krullen wanneer je het uit elkaar trekt! Ook in dit geval kun je zelf kiezen voor een vriendelijk of minder vriendelijk gezicht. De hangende spookjes zijn ook leuk voor het raam! Volg het patroon zoals op de foto en knippen maar!

Wijnglazen

schermafbeelding-2016-09-28-om-13-06-16-minDecoratie voor op de tuintafel, op de keukentafel of op de vensterbank voor het raam? Je bepaalt zelf waar je deze leuke wijnglazen gaat neerzetten. Het vergt wel enige creativiteit. Wanneer je het wijnglas op zijn kop zet, kun je een monster maken! Op het pootje van het wijnglas kun je een theelichtje zetten zodat je een leuke en spannende kaarshouder hebt! Verf de glazen en maak gezichtjes op de glazen. Hierdoor lijken het echt net monsters! Zoals je op de foto kunt zien, kun je zelfs wc-papier gebruiken om een mummie te maken van je wijnglas!

halloween-wine-bottles-after-minToch liever een wijnfles gebruiken in plaats van wijnglazen? Dat kan! Het principe is hetzelfde; schilder de fles en maak er een monster of pompoen van! En zie hier het resultaat! Benieuwd naar nog meer leuke mogelijkheden met een wijnfles?

Bekijk het volgende blogitem

tumblr_n977zzxqup1tznx31o1_1280-minTheelichtjes

Op zoek naar leuke decoratie voor het raam? Met deze theelichthouders ben jij klaar voor Halloween! Je maakt ze vrij eenvoudig zelf met lege potjes (bijvoorbeeld van jam) en verf! Jij bepaalt wat er op komt. Dit is ook een leuke activiteit om met kinderen te doen.

Op zoek naar andere leuke Do It Yourself items?

Bekijk de DIY blogitems

Ga jij Halloween vieren?