Leestijd: 4 minuten

Hoe breng je in de herfst een stukje lente naar binnen? Door bloembollen binnen te decoreren! In een eerder blogitem heb je al kunnen lezen dat de voorjaarsbloeiers al in het najaar geplant moeten worden. Tegenwoordig lopen binnen en buiten steeds meer in elkaar over. Waarom dan geen bloembollen in het interieur verwerken. In dit blogitem krijg je wat inspiratie om de lente in huis te halen.

330x220xartstonep20fionap20zwart_5-jpg-pagespeed-ic-fxjpnrzt5g-minSchalen

Om te beginnen kun je bloembollen in een schaal met potgrond planten en er ontstaat een speels effect. Het geeft een natuurlijke touch aan de sfeer in huis. Je kunt hier zelf op inspelen door het materiaalgebruik. Zo kan er gekozen worden voor een stenen schaal, een glazen schaal of juist met kleur!

Oude krantschermafbeelding-2016-10-14-om-12-12-30

Wil je een wat meer alternatieve of creatieve manier van decoratie? Probeer dan deze eenvoudige methode eens. Met een oude krant en wat touw, verander je een bloembol in een spannend object. Hiermee trek je wel de aandacht bij visite!

Vergeet niet om potgrond in de krant te stoppen, zoals te zien is op de afbeelding.

Wol

Het koude weer staat weer voor de deur! Dit betekent dat je wol steeds vaker terug gaat zien. De dekens worden weer uit de kast gehaald en de wollen sjaals en truien worden weer gedragen. Om wol door te trekken in je interieur kun je het gebruiken ter decoratie. Zo ook voor de bloembollen. Ter inspiratie zijn er twee mogelijkheden met wol te zien. Je kunt een theelichthouder namelijk aankleden met een wollen jasje, of je wikkelt de bloembollen er in! De keuze is aan jou. Ook met deze decoratie zul je de aandacht trekken!

schermafbeelding-2016-10-14-om-16-23-25schermafbeelding-2016-10-14-om-12-13-37

WaxIndoor amaryllis 6

Het laatste inspiratievoorbeeld zie je tegenwoordig steeds vaker; bloembollen in wax! Een Amaryllis bloembol die wordt gegoten in wax. De bloembollen zijn in vele kleuren waxlagen beschikbaar, bijvoorbeeld passend bij het seizoen. Dit zorgt voor een extra touch aan je decoratie. Door middel van een ring in de bolbodem blijft de bol rechtop staan. Je hoeft de bloembol dus nergens in te zetten! Ook hebben de bloembollen geen water nodig. De bloembollen bloeien binnen enkele weken binnenshuis.

Wilma’s Lawn & Garden

Je bent nu op de hoogte van de laatste tuintrends! Het is natuurlijk van belang dat jouw tuin zolang mogelijk blijft stralen. Op www.wilmaslawnandgarden.com vindt je alle producten om de tuin te kunnen laten stralen. Want…

Wilma’s Lawn & Garden laat je planten stralen!

Voorjaarsbloeiende bloembollen in oktober?bloembol-klein

Bekijk het volgende blogitem als je meer wilt weten over bloembollen planten in oktober.

Bekijk het volgende blogitem

Wat vind jij van bloembollen als decoratie?