Leestijd: 6 minuten

Volgens nu.nl wil één derde van de Nederlanders de tuin graag veranderen. Dit is geconcludeerd nadat aan ruim duizend Nederlanders werd gevraagd wat zij graag zouden willen veranderen in en rondom het huis. Nu staan onze groene zenuwen natuurlijk meteen te springen. Daarom hebben we 5 simpele en goedkope tips opgesteld om je tuin leuk om te toveren!

Tip 1: Gebruik pallets!

We hebben in een eerder blogitem al tips gegeven wat je het beste kunt doen met oude pallets. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos! Deze tip wilde we jou daarom niet laten missen! Met twee pallets en een paar touwen (en natuurlijk ophangmateriaal) tover je een stuk tuin om in een relaxplek. Je kunt er namelijk heel gemakkelijk een bed of bank van maken. Laat je inspireren door de onderstaande foto’s!

buitenbed-mintuin-inspiratie-bed-lounge-pallets-balkon-zomer-interieur-blogger-5-600x447-min

Benieuwd naar de andere mogelijkheden om pallets te recyclen? Klik op de onderstaande link.

Lees het blogitem

Tip 2: Verticale tuin

Ook een verticale tuin tovert je tuin in een handomdraai om. Heb je nog een kale muur of schutting over? Dan is dat de kans om je tuin op te fleuren zonder er ruimte voor in te hoeven leveren. Er zijn veel mogelijkheden; zelfs een levend groen schilderij of een complete groene wand vol met planten behoort tot de mogelijkheden. Kies je voor alleen maar groene planten of wil je ook kleur verwerken in jouw verticale tuin? Wij geven vast wat inspiratie.

Type-tuin-minSchermafbeelding 2016-08-25 om 12.26.47-min

Tip 3: Eetbare tuingroente3-min

Wil jij graag je eigen voedsel kweken, maar geen tijd of zin om aan een moestuin te beginnen? Geen punt. Een plantenborder is namelijk al genoeg. Overal waar het maar kan worden namelijk eetbare planten in de tuin gezet. Tegenwoordig worden eetbare planten ook om hun uiterlijk geplant. Het is daardoor niet meer een moestuin zoals we die kennen, voor de opbrengst! Er bestaan namelijk een heleboel eetbare groenten, kruiden en fruitsoorten die ook als bloem gezien kunnen worden.

Wil je toch met een eigen moestuin beginnen? We hebben in een eerder blogitem wat tips op een rijtje gezet waar je aan moet denken.

Lees het blogitem

Tip 4: Schoolbordverf

Schoolbordverf in huis gebruiken, dat kenden we al langer. Maar heb je er ook wel eens over nagedacht dat dit een oplossing is voor buiten? Kinderen vinden het leuk om de mooiste tekeningen te maken op de inrit of op het terras. Als ouder verlang je dan naar een harde regenbui die de stoep weer schoon spoelt. Met een een krijtbord in de tuin is dit niet meer nodig. Met een houten plaat en schoolbordverf kunnen kinderen helemaal los gaan in de tuin. Dus heb je nog een kale schutting of lelijke muur? Wellicht is dit een creatieve oplossing.

2015-08-11 20.14.11-mind24ef2ef17d2453436f6b0bf18447a87-min

Tip 5: Humor aanbrengenDSC580221991410113298-min

Iedereen houdt wel van humor op zijn tijd. Dit kun je natuurlijk ook in de tuin terug laten komen. Heb je binnenkort een barbecue of een feest in de tuin? Verras je gasten met wat leuke elementen in de tuin. Verstop een tuinkabouter achter een boom, hang beeldjes in de boom of hang grappige foto’s op de schutting. Allemaal leuke ideetjes om humor aan te brengen in de tuin. Nog een leuk idee waarmee je de aandacht zult trekken en stralende mensen van zult krijgen; Maak met wat hout en een deurknop een mini-voordeur voor kabouters. Erg origineel en je kunt hierin zo ver gaan als je zelf wilt. Personaliseer de kabouter mini-voordeur of zet kabouters bij de boom.

Wilma’s Lawn & Garden

Heb jij een beter idee of een reactie op dit blogitem? Laat het weten via onze social media kanalen!

Wilma’s Lawn & Garden laat je planten stralen!

Welke tip ga jij gebruiken?