Leestijd: 6 minuten

Hoe kun jij onthouden welke zaadjes je op welke plek hebt gezaaid? Een snelle en makkelijke manier om dit te onthouden is door plantenlabels in de tuin te plaatsen. Hierdoor kun je precies zien wat je eerder gezaaid hebt op deze plek. In het tuincentrum zijn de plantenlabels te koop zoals iedereen ze kent. Dit is eenvoudige en minder stijlvolle manier om je planten een naam te geven. Liever de tuin opfleuren met eigen gemaakte plantenlabels? Dat kan! Wij hebben de leukste Do It Yourself plantenlabels voor jou op een rijtje gezet.

Oude bloempotjes

Ebroken-pot-plant-markers1-minen makkelijke en goedkope manier om zelf een plantenlabel te maken is door middel van kapotte bloempotjes. Kapotte bloempotjes zijn dus vanaf nu geen probleem meer. Het enige wat je nodig hebt is een scherf van een bloempot en een watervaste stift. Kijk wel uit dat het bloempotje niet scherp is!

Steek de scherven in het zand en je zult niet meer vergeten op welke plaats je de peterselie hebt geplant.

“Do It Yourself plantenlabels om je tuin op te fleuren”

Bestek

vork-minwooden-spoon-plant-markers-min

In de keuken nog oud bestek of keukengerei? Weggooien is verleden tijd! Met deze leuke Do It Yourself tips maak je van oud bestek leuke plantenlabels. De meest makkelijke manier is door middel van een vork en een kurk. Schrijf de naam van de plant met stift op een kurk en prik deze in een vork. Prik de vork in het zand, en je bent klaar! Een andere leuke manier is door middel van roerlepels. Geef de lepels een kleurtje en schrijf vervolgens de naam van de plant op. Je kunt het personaliseren zoals jij het wilt!

“Weggooien is verleden tijd

Materialen uit de natuur

Een andere manier om zelf plantenlabels te maken is met materialen uit de natuur, namelijk met steen of hout. Wanneer je mooie (wat dikkere) takken in de tuin vindt, bewaar ze! Wanneer je aan de bovenkant van het takje een stuk wegsnijdt, kun je de naam van de plant opschrijven. Een makkelijke en goedkope manier dus. De plantenlabels zullen alleen wel vaak aan vervanging toe zijn…

Steen is een ander materiaal wat gebruikt kan worden als plantenlabel. Wanneer je nog oude bakstenen hebt liggen, is het enige wat je hoeft te doen de naam van de plant op te schrijven. Een nadeel van deze plantenlabels is de grootte, het beslaat wat meer plek in de tuin. Wanneer je dit zonde vindt van de ruimte, kun je ook kleine stenen gebruiken. Personaliseer ze met wat verf en je hebt hippe en opvallende plantenlabels!

this-old-house-brick-plant-markers-minGarden-Marker-Label-Painted-Gaden-Rocks.jpg.838x0_q80-minstick plant markers-min

Speelgoed

craft-stick-garden-markers-mindino plant markers diy (4)-min

Gek op spelletjes? Of vind je het leuk om met je kind te tuinieren? Ook voor kinderen kun je leuke plantenlabels maken. Een voorbeeld hiervan is met oud speelgoed. Heb je nog een oud speeltje waar je niks mee doet? Je kunt het heel makkelijk omtoveren tot een plantenlabel! Het enige wat je nodig hebt is een velletje papier met de naam erop wat vervolgens geplastificeerd wordt. Je kunt dit dan vastplakken aan of in het speeltje. Op de foto is een voorbeeld van een dino met in zijn bek een plantenlabel.

Het laatste idee kost wat meer moeite, maar ziet er dan ook erg leuk uit. Zoals op de afbeelding te zien is, kun je de naam van de plant ook spellen alsof het een spel Scrabble is! Wat heb je nodig? Een stokje van een ijsje, een letter van het spel Scrabble en een stift, that’s it! Hiermee steel je echt de show in de tuin!

Wil jij jouw creatieve idee delen?

Je hebt nu 8 creatieve ideeën gezien om plantenlabels te maken! Jij nog een idee? Laat het ons weten!

Deel jouw creatieve ideeën via onze social media kanalen!

Welke plantenlabels zou jij graag in jouw tuin zien?