Leestijd: 10 minuten

Iedereen heeft wel eens inspiratie nodig bij het opfleuren van de tuin. Bij Wilma’s Lawn & Garden laten we dagelijks planten stralen. Door middel van dit blogitem kun je niet alleen je planten laten stralen, maar de hele tuin! Deze 6 tips zijn leuk voor zowel grote als kleine tuinen. We zetten ze graag voor je op een rijtje!

1

 Ben creatief met oude wijnflessenwijnfles water-min

Wist je dat je met oude wijnflessen snel en gemakkelijk een bewateringssysteem kunt maken voor je planten? Nee? Het is toch erg handig voor als je een weekendje weg gaat.. óók voor je buren!

Een gerecyclede wijnfles hoeft niet alleen te dienen als bewateringssysteem, maar heeft ook nog andere functies. Benieuwd naar de mogelijkheden om een wijnfles te recyclen? Bekijk dan eens dit artikel:

Bekijk het volgende blogitem

2

Breng je tuin tot leven

Word je graag wakker van fluitende vogels? Vangt de kleine graag mooie vlinders? Breng leven in je tuin! Dit kan op vele verschillende manieren. Zo zijn er verschillende vlindermengsels die de mooiste vlinders in je tuin toveren of kun je de juiste bloemenmengsels zaaien die zorgen voor de mooiste fluiters. Let op; het vlindermengsel van Wilma’s Lawn & Garden kun je het beste zaaien tussen april en juni. De bloemenmengsels van eenjarige soorten zaait men van maart tot en met juni, mengsels van een- en meerjarige soorten daarentegen zaait men van maart tot en met september.

“Breng leven in je tuin!”

3

Begin aan Urban Farming

Noem het Urban Gardening, Stadstuinieren of Urban farming. Het is dé nieuwe trend die is overgevlogen vanuit New York. Het op kleine oppervlakten creatief tuinieren geeft zelfs jouw balkon een fleurige touch! Het is niet alleen een mooi gezicht, maar je kunt ook nog eens je eigen groenten verbouwen! Een win-winsituatie! Benieuwd naar de trend urban farming? Klik dan op de onderstaande link.

Bekijk het volgende blogitem
4

Weet wanneer je wat kunt zaaien

Om je tuin op het juiste moment te laten fleuren, moet je natuurlijk weten wanneer je bepaalde groenten, fruit, kruiden en planten kunt zaaien. Dé Wilma’s Lawn & Garden experts hebben daarom voor jou de WL&G zaaikalender samengesteld. Helemaal gratis! Op deze zaaikalender staat duidelijk wanneer je welke plant kunt zaaien. Daarnaast zijn een hoop zaadjes op de zaaikalender ook verkrijgbaar in onze webshop!

Benieuwd naar de gratis zaaikalender?

Wij vinden ‘m tof. Groentesoort toevoegen? Geef het door en wij passen het aan!

Zaaikalender downloaden

Tuinonderhoud per maand

Per maand zetten we op een rij wat er precies aan tuinonderhoud moet gebeuren.

Tuinonderhoud
5

Ben creatief met je boom

Bomen zijn prachtig! Maar wat als je deze prachtige boom een gezicht geeft? De boom is dan nóg bijzonderder en je kijkt er nog liever naar! Maar hoe doe je dit? Simpel: gebruikt hout(of takjes), wat spijkers en laat je kindje het hout of de takjes in prachtige kleuren verven! Natuurlijk kun je hier je eigen draai aan geven. Word het een meisje met wimpers en rode lippen of word het een stoere jongen?

We zien graag jouw creaties tegemoet!

Deel jouw foto op onze social media kanalen!

6

Geniet meer en langer van je planten

Het begint bij de juiste grond

De juiste bodem is van essentieel belang als je lang van jouw planten en moestuin wilt blijven genieten. Wij adviseren je daarom graag onze nieuwe substraten: Wilma Cocolite-11 en -22. Deze komen in erg vrolijke zakken! Naast ons eigen huismerk hebben we ook substraten van de bekende merken Pokon en DCM.

Jij hebt voeding nodig, maar een plant ook!

Als je een plant water geeft in combinatie met plantenvoeding, dan krijg je daar erg veel voor terug! De plant heeft hierdoor niet alleen meer weerstand, maar geeft het ook een vollere bloei en zorgt voor meer winst uit je moestuin!  Dat wil toch iedereen?! Maar welke voeding heb je dan nodig? En voor welke fase van de plant is het handig om voeding te gebruiken? We leggen het je graag uit aan de hand van een het volgende artikel:

Bekijk het volgende blogitem

Wilma’s Lawn & Garden

Wilma’s Lawn & Garden laat graag je planten stralen!

Wat vind je van deze tips? We horen het graag!

Welke tip ga jij gebruiken?