Leestijd: 6 minuten

Wilma’s Lawn & Garden wil dat jouw planten mooi en goed stralen! We leggen je daarom graag uit waarom plantenvoeding essentieel is. Elke moestuinfreak wil toch meer winst uit zijn of haar gezaaide groenten? We zetten de belangrijke redenen graag voor jou op een rijtje!

1

Het begint allemaal bij de basis

Mother nature is back

Er zijn verschillende fases bij het bouwen van een huis. De eerste fase begint bij de fundering, zonder fundering kun je niet de hoogte in bouwen. Dit geldt ook voor een plant. De basis moet eerst goed zijn om te kunnen groeien. De juiste bodem is van essentieel belang als je lang van jouw planten en moestuin wil blijven genieten. Wij adviseren je daarom graag onze nieuwe innovatieve substraten.

Waarom? Lees het onderstaande blogitem voor meer informatie

Bekijk het blogitem

2

De lucht in

Zoals het sprookje van Jaap en de bonenstaak

De fundering is sterk genoeg om op te bouwen. De tweede fase bij het bouwen van een huis zijn de muren. Je gaat de lucht in bouwen. Bij een plant is dit niet anders. Naarmate de basis goed is, wil je dat deze zo goed mogelijk groeit. Je wilt immers zoveel mogelijk groenten uit je moestuin! Het verzorgen van de plant is hierbij van belang. Ondanks dat substraat een watervasthoudende functie heeft, is het van belang dat de plant voldoende water krijgt. Daarnaast is het toevoegen van plantenvoeding aan het voedingswater van essentieel belang. Hiervoor gaan we naar de volgende fase.

3

Het is tijd om écht te stralen

Je fundering, de muren en het dak staan als een huis. Nu is het tijd om je huis mooi te maken. Voor een plant geldt dit niet anders. Het is nu écht tijd om te stralen. Plantenvoeding zorgt er voor dat je plant nu extra lang en mooi opfleurt. Naast dat de plant extra lang en mooi staat, zal plantenvoeding ook zorgen voor een lekkerdere geur en smaak van je moestuinwinsten. Wat wil je nog meer?

HELP! Allerlei soorten plantenvoedingen, waar moet ik uit kiezen?

De Wilma webshop heeft een groot assortiment standaard plantenvoedingen van Pokon en DCM. Deze voedingen zijn standaard voor bepaalde planten gemaakt.

Wil je liever de juiste voeding voor de juiste fase van elke plant?

Slim van je. Tuinfreak.

Dan adviseren we je de Wilma 1-2-3 voeding! Neem eens een kijkje naar de Wilma-1 basis, Wilma-2 groei en de Wilma-3 bloei plantenvoedingen. Dit zijn de ideale voedingen voor de verschillende fases van je plant. De voedingen zorgen er voor dat je plant sterk is, goed groeit en prachtig bloeit!

Naar de webshop

Wilma’s Lawn & Garden

Wanneer je meer informatie wilt over de plantenvoeding van Wilma’s Lawn & Garden, neem dan een kijkje op de webshop! Alle producten zijn voorzien van uitgebreide productinformatie. Bij vragen kun je ook terecht bij onze klantenservice. Klik op de onderstaande button voor de contactgegevens.

Wilma’s Lawn & Garden laat je planten stralen!

Bekijk onze plantenvoedingen
Contact

Gebruik jij plantenvoeding? En waarom wel of niet?