Leestijd: 7 minuten

Je hebt het vast al een keer voorbij zien komen; stadstuinieren. Om te kunnen tuinieren heb je geen grote tuin nodig, een balkon is voldoende! In deze blog laten we zien hoe je sfeer kunt creëren in je tuin en hoe je efficiënt om kunt gaan met weinig ruimte, namelijk met pallets…oude pallets.

Stadstuinieren

Stadstuinieren, het woord zegt het al; ook stadsmensen hebben de mogelijkheid een tuin te onderhouden. In plaats van in de breedte en lengte te werken, kun je ook in de hoogte werken. Een voorbeeld hiervan is een ‘verticale moestuin’. Door middel van een pallet bevestigd aan de wand kun je op een efficiënte en sfeervolle manier eigen groenten kweken.

Daarnaast kun je een oude pallet ook gebruiken om planten in te plaatsen. Op de afbeelding is een leuke manier weergeven om planten in de hoogte te presenteren.

13-Pallet-Garden-Planter-DIY-min   BBH Hangend pallettuintje-min   palletgarden-min

Benieuwd naar de trend stadstuinieren (ofwel urban farming)? Klik dan op de onderstaande link:

De toekomst van tuinieren? Urban farming.

Hip voor Nop

Een andere manier om oude pallets te recyclen is door ze om te toveren tot decoratie. Door middel van een pallet en drie stoeptegels heb je al snel een leuke sidetable. Daarnaast is het mogelijk om een pallet aan de wand te bevestigen zoals op de afbeelding te zien is. Geef de pallet een likje verf en het ziet eruit als een echt meubelstuk. Met wat plantjes en kaarsjes maak je het vervolgens helemaal af. Voor de hobbyist die het liever iets groter aanpakt, is er het volgende project. Wanneer je de beschikking hebt over heel veel pallets, is het mogelijk om er een hoekbank van te maken. Stapel de pallets zo hoog en breed als je de bank wilt hebben. Zorg er wel voor dat de pallets vastgezet worden met schroeven. Zie het resultaat: een hippe bank voor nop!

Pallettafels-wooninspiratie-min   palletart33-min   Loungebank-van-pallets-e1427544680652-min

“Sfeer creëren en efficiënt omgaan met weinig ruimte

Gereedschap opbergen

Ten slotte kun je een pallet makkelijk gebruiken als opbergmogelijkheid voor al je tuingereedschap. Op de afbeeldingen zijn drie voorbeelden te zien hoe tuingereedschap opgeborgen kan worden met oude pallets. Het kan zo simpel als je zelf wilt; de een neemt genoegen met één pallet waar het gereedschap in gestoken wordt, terwijl de ander het gereedschap liever uitstalt op plankjes. De gevorderde hobbyist kan het nog een stapje hogerop zoeken door er een heuse inklaptafel van te maken. Door middel van twee oude pallets, een ketting en een haakje om de pallets te verbinden, veranderen de oude pallets in een tafel waarop je bijvoorbeeld plantjes kunt overpotten.

Wooden-Pallet-Tool-Rack-min   Pallet-gereedschaprek-557x800-min   pallet tafel-min

Kijk ook eens op www.wilmaslawnandgarden.com voor een ruim assortiment aan tuingereedschap!

Ga jij aan de slag met oude pallets?!

Share your story!

Na het lezen van dit blogitem heb je genoeg redenen om aan de slag te gaan met wat oude pallets! Veel knutselplezier!

Ben je benieuwd hoe je extra sfeer aan jouw tuin aanbrengt?

Klik dan op de onderstaande button. In het blogitem zijn de drie grote tuintrends van 2016 toegelicht. Kies jij voor één stijl of toch liever een mix van verschillende stijlen?

Bekijk het volgende blogitem

Hoe ga jij je pallet recyclen?