Leestijd: 7 minuten

Urban farming, Stadstuinieren, Urban agriculture of Urban gardening is het verbouwen van voedsel in of rondom een stad of dorp. Naast alleen planten, groenten en kruiden verbouwen kan stadstuinieren ook betekenen het houden van bijen of zelfs veeteelt. Urban Gardening is een overgewaaide trend uit New York. Het tuinieren gebeurt vaak op een simpel balkon, een groot dak of terras. Voor iedereen is het dus leuk en gemakkelijk om mee te beginnen!

Hoe de trend is ontstaan

New York City is niet de eerste stad waarvan je verwacht dat Urban Farming groot zou worden. Dit omdat New York een van de dichtstbevolkte steden is en erg dure vastgoed panden heeft. Maar toch is de stad New York de wereldleider in het beoefenen van Urban Farming. In de stad beïnvloedt Urban Farming veel verschillende mensen. Zo kun je denken aan verschillende gemeenschapsgroepen en aandeelhouders die kansen zien. Maar ook vooral de normale stadsbewoners maken intensief gebruik van Urban Farming omdat zij ook de voordelen er van in zien.

“Urban Farming is dé overgewaaide trend uit New York”

Wist je dat…

• Er in Nederland al 23 grote stadslandbouw projecten actief zijn?
• Je ook makkelijk kunt stadstuinieren op jouw balkon?
• Urban Farming en plantenvoeding de ideale combinatie is?

Dit is de reden waarom jij nu moet beginnen met Urban Farming

Het is LEUK! Ook krijg je een mooie opbrengst van je groenten, fruit en kruiden én ben je natuurlijk ook milieubewust bezig! Dat wil toch iedereen? Een Urban Garden beginnen is erg gemakkelijk. Het kan namelijk al op een klein balkon of terras. Je moet dan wel op een andere manier tuinieren. In plaats van horizontaal ga je nu verticaal tuinieren. Denk bijvoorbeeld aan je eigen hangende kruidentuin in potten of hanggroenten zoals stoksnijbonen of augurken! Mocht je aan de slag willen gaan met het zaaien van je groenten, fruit of kruiden neem dan eens een kijkje op de Wilma’s Lawn & Garden webshop! Wij hebben een groot assortiment zaadjes die je gemakkelijk, snel en goedkoop online kunt bestellen!

Bekijk Wilma’s assortiment

Ga jij aan de slag als Urban Gardener?!

Share your story.

Deel je opbrengsten via onze Social Media kanalen en maak kans op een waardebon van €10,-!

Hoe zorg je er voor dat je Urban Garden tijdens een weekendje weg voldoende water krijgt?

Je zoekt een makkelijke en creatieve manier om water te geven aan je groenten, fruit of kruiden. Daarnaast wil je je buren niet (weer) vragen om je Urban Garden water te geven. Dé oplossing van dit probleem; een fles wijn.

Bekijk het volgende blogitem

Hoe denk jij er over? Denk je dat Urban Farming de toekomst is van tuinieren?